Yük Dengeleyicinin Güvenlik Özellikleri Options

Yük dengeleme, L7’de L4’e göre sayısal olarak daha yoğundur, ancak sunuculara yönelik istemci isteklerini anlama ve işleme bağlamında eklenen durumlar nedeniyle L7’de de verimli olabilir.

Yük dengeleyiciler, sunucu sorunlarını otomatik olarak tespit ederek ve istemci trafiğini mevcut sunuculara yönlendirerek sistemlerinizin hata toleransını artırır. Yük dengelemeyi kullanarak şu görevleri kolaylaştırabilirsiniz:

Bu kullanımla gelen fazla internet site trafiği yükü, sunucular arasında paylaştırılır, bu da “load balancer nedir” sorusunun cevabıdır. Eğer bu teknoloji kullanılmazsa işlemler tek bir sunucu üzerinde işler, bu da artan trafik sonucunda erişilmeyen siteye neden olabilir.

Satın alma ve bakım maliyetleri daha yüksek olduğundan daha pahalıdırlar. Bir donanım yük dengeleyiciye sahip olmak, onu yönetmek için danışmanların işe alınmasını gerektirebilir.

NLB, kayıtlı hedeflerinin durumunu izler ve trafiği yalnızca sağlıklı hedeflere yönlendirir. Yük dengeleyici bir bağlantı isteği aldıktan sonra varsayılan kural için hedef gruptan bir hedef seçer. Dinleyici yapılandırmasında belirtilen bağlantı noktasında seçilen hedefe bir TCP bağlantısı açmaya çalışır.

Least Connections: Yük dağıtımında en az bağlantıya sahip sunucu baz alınır. Trafiğin uzun oturumlarla sonuçlandığı durumlarda önerilir.

Burada amacımız, gelen istek trafiğinin orantılı bir şekilde bu sunucular arasında paylaşımını sağlayarak yoğunluğu ölçeklendirebilmek ve böylece tek bir uygulama occasion’ına tüm sorumluluğu vermeksizin yükü dengelemektir. Bu günümüzde birçAlright uygulamadan dolayı ihtiyacını hissettiğimiz bir durumdur. Farz-ı misal vermek gerekirse, yüzbinlerce kişinin eşzamanlı olarak istek yaptığı bir Internet uygulamasında bu isteklere karşılık doğru ve hızlıca gerekli hizmeti verebilmek için sunucu kaynaklarımızın buna elverişli olması gerekmektedir.

Azure, genel IP adresi atanmamış veya bir iç temel Azure yük dengeleyicinin arka uç havuzunda yer alan VM'ler için varsayılan bir giden erişim IP'si sağlar. Varsayılan giden erişim IP mekanizması, yapılandırılamayan bir giden IP adresi sağlar.

Yük Dengeleme, bir sunucu grubundaki birden çok sunucu arasında ağ veya uygulama trafiğinin kurallı ve verimli dağıtımı olarak tanımlanır.

Bu yazımızda Load balancing tekniğini daha yakından incelemeyi ve bu teknolojiden daha fazla yararlanmanızı sağlamayı amaçlıyoruz.

Eğer fazla trafik alan bir web site ise bu işlem sayesinde erişilebilirliğiniz sekteye uğramaz. Bu en başlı neden olmakla birlikte

Yapışkan oturumlar hedef grup düzeyinde etkinleştirilir. Tüm hedef gruplarınızda süreye dayalı yapışkanlık, uygulamaya dayalı yapışkanlık ve sıfileır yapışkanlık kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Yük dengeleme işlemi esnasında trafiğin güvenli bir şekilde sunuculara dağıtılması için load balancerlar periyodik aralıklarla kontroller yaparak sunucuların çalışma durumunu kontrol eder, eğer sunucuda herhangi bir sorun varsa ve yollanan isteğe yanıt alamıyorsa, sorun yaşanan sunucuya trafik yönlendirmesi yapılmaz.

Bir dahaki website sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yük Dengeleyicinin Güvenlik Özellikleri Options”

Leave a Reply

Gravatar